A mentőszolgálat kivizsgálja az ügyet

Hivatalosan is panasszal él holnap a Menhely Alapítvány egy hajléktalan halála miatt – tudta meg a Magyar Hírlap. Az alapítvány munkatársai állítják: néhány hete hiába hívták ki a mentőt, az nem szállította kórházba a hajléktalant. A mentősök szóvivője, Győrfi Pál közölte: mindenképpen kivizsgálják az ügyet.

Forrás: RTL Klub - Híradó

Az alapítvány szerint ugyanis néhány héttel ezelőtt egy, az utcán rosszul lett hajléktalant próbáltak orvoshoz vinni, de mielőtt a férfi beült volna az autóba, eszméletlenül összeesett. Az alapítvány hívására kiérkező mentők nem voltak hajlandóak kórházba szállítani az időközben magához tért hajléktalant. A férfi végül mégis orvoshoz került, de későn: vizsgálat közben meghalt – írja a Magyar Hírlap. Gurály Zoltán a szervezet sajtóreferense a napilapnak elmondta, hogy bár többször előfordul, hogy a mentősök nem látják el az utcán élőket, nem ez az általános gyakorlat, az esetek túlnyomó többségében korrekt módon kezelik a fedél nélkülieket.


A mentőszolgálat minden panaszt köteles kivizsgálni. „A Menhely Alapítvány által elmondottak alapján úgy tűnik, hogy a mentők súlyos hibát vétettek. Ha bebizonyosodik, hogy valóban mulasztás történt, a felelősökkel szemben eljárunk” – mondta a Magyar Hírlapnak Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette: a mentőszolgálat vezetői minden tél elején külön felhívják a munkatársak figyelmét, hogy a hajléktalanokkal bánjanak emberségesen.

Forrás: RTL Klub - Híradó