Úton

Hiszünk abban, hogy a hajléktalanságból ki lehet kerülni. Bajba jutott családok, apák, anyák, testvérek, párok, egyedülálló férfiak és nők mutatták meg nekünk, hogy bármilyen nehéz helyzetből talpra lehet állni.

Az ÚTON program résztvevőit többféle szolgáltatással segítjük céljaik elérésében: egyéni tanácsadás, önéletrajzírás, álláskeresés, albérletkeresés, adósságmenedzselés, telefonálási lehetőség, internet, egyéni készségfejlesztés stb. Az önálló élethez vezető útjukon mentorok segítik őket.

A lakhatást segítő támogatások hiányosságait pótlandó a projektbe jelentkezők pályázhatnak Beköltözési/Otthonmegtartási támogatásra. A pályázati nyerteseket kis összegű, egyszeri pénzbeli támogatást kaphattak albérletbe költözésükhöz, vagy otthonuk megtartásához.
2015 és 2020 között 83 háztartásnak, azaz 183 felnőtt és gyermek lakhatása oldódott meg e támogatás segítségével.

A koronavírus okozta válsághelyzet idején veszélybe került több családnak és egyedülállóknak a lakhatása is, akik korábban hajléktalanként éltek, de akaraterejüknek és kitartásuknak köszönhetően munkát találtak és lakást béreltek. Őket anyagi támogatással, tartós élelmiszerrel, higiénés és fertőtlenítő eszközökkel segítjük.

A Bartal család története

Andrea 2006-ban elvált, 3 gyermekét azóta egyedül neveli. Többnyire albérletben laktak, de egyik alkalommal mikor a munkáját elvesztette, családok átmeneti otthonába kerültek (itt hajléktalan családok élhetnek rövid ideig).
Andrea 2018-ban keresett fel bennünket, segítségünkkel költöztek ismét albérletbe. A kapcsolatot ezután is folyamatosan tartottuk. A gyerekek közül ketten nagykorúak lettek, s nekik szintén segítettünk a tanulás mellett munkát találni.
Andrea a koronavírus járvány ideje alatt egy idősek otthonában dolgozott, ahol megfertőződött és két hét karanténba került. Ez időre csak táppénzt kapott, jelentősen csökkent a bevételük, veszélybe került a lakhatásuk. Egyszeri anyagi támogatással, élelmiszer és higiénés csomaggal tudtunk helyzetükön javítani. Andrea és a gyerekek most jól vannak, mert meg tudták őrizni albérletüket és munkájukat.

Segítsd a munkánkat pénzadománnyal! Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel ezt: „adomany - Uton”.

webre uton 2017 kicsiLakhatási programunk csapata

Légy Te is a csapatunk tagja! Jelentkezz önkéntesnek!
Sajnos a koronavírus okozta válsághelyzet idején a programba átmenetileg nem tudunk jelentkezőket fogadni, de a Menhely Alapítvány más szolgáltatásaiban továbbra is nagy szükség van a segítségedre!

A program helyszíne: Lakhatási Csoport - Menhely Alapítvány “Kürt” Nappali Centruma (1073 Budapest, Kürt utca 4.)
Programidőszak: 2021. szeptember 15. - 2022. június 30.

Elérhetőségünk:
 utonmenhely2 * +36 20 502 8440
Programfelelős: Fialla Marianna

  Információs plakátunk letölthető itt.