2011 az Önkéntesség Európai Éve lesz, melynek során az önkéntesség remélhetőleg egyre nagyobb figyelmet kap Magyarországon is. Az Önkéntesség Európai Éve 2011 keretében az Európai Bizottság egy 27 országot érintő európai turnét indított 2010 decemberében Brüsszelben, melynek második állomása Magyarországra érkezik.. Az európai turné keretében 2011. január 8-14. között a budapesti Millenáris Szolgáltató és Befogadó Kulturális központban egy hét napos programsorozat keretében mutatkozhatnak be a magyarországi, önkéntesekkel együttműködő, elsősorban civil szervezetek.

A rendezvénysorozat Önkéntes Turné címmel, a Millenáris Park, Teátrum épületében (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20) kerül megrendezésre.

A Menhely Alapítvány, mint kiemelt szervezet, a 2011. január 12-i Szociális – Idősügy – Egészségügy – Fogyatékos ügy tematikus napra kapott meghívást, ahol 14.00 és 20.00 óra között szeretettel várunk mindenkit, aki szervezetünk, illetve a fővárosi hajléktalanellátás iránt érdeklődik. A helyszínen igyekszünk játékos formában bemutatni szervezetünket, tevékenységünket, ügyfélkörünket, a rendezvény jellegéből adódóan az Alapítványnál folyó önkéntes munka lehetőségeire, formáira, nehézségeire, és szépségeire koncentrálva. A résztvevők találkozhatnak szervezetünk önkénteseivel, illetve szociális munkás kollégáinkkal is, illetve lehetőség lesz önkéntes munkatársnak jelentkezni.

Várunk minden kedves érdeklődőt!