A Szimpla Vasárnapi Őstermelői Piac pályázatán lehetőséget kaptunk jótékonysági gyűjtésre, így 2013. április 28-án Menhelyes kollégák és önkéntesek együtt főztünk 200 adag ebédet. A menü tejszínes-sajtos fokhagymakrém leves és gombás-borsos sertésragu tésztával volt. A kalákában készített ebédet adománykonyha keretében "adtuk el" a Szimplakertben.
Az adománykonyha úgy működik, hogy az ételadagoknak nincs szabott ára, mindenki annyit ad érte, amennyit gondol. E támogatói kassza bevételét pedig a támogatott szervezet jótékony célra fordítja. Mi a a melegedőinkbe és éjszakai szállásunkra érkező hajléktalan emberek étkezéséhez vásároltunk gyümölcsöt a gyűjtés eredményéből.
Köszönjük a Szimplának, a Vasárnapi Őstermelői Piac önkénteseinek és a Menhely Alapítvány három vállalkozó önkéntesének, hogy lelkesen és szakértően támogatták a hajléktalan emberek ügyét!