Nem követelt emberéletet a fagy

A nagy hideg miatt a hajléktalanokkal foglalkozó Menhely Alapítványhoz háromszor-négyszer annyi bejelentés érkezett vasárnap éjszaka, mint máskor. A szervezet krízis autói egész éjszaka járták a várost, takarót vagy meleg ruhát vittek az utcán élőknek. Azokat, akik láthatóan nem tudtak magukról gondoskodni, szállókra vitték. Talán éppen ezért, senki nem fagyott meg az utcákon.

Forrás: RTL Klub - Híradó

 

 

Egymás után kapta vasárnap este a riasztásokat a Menhely Alapítvány krízisautója. Az első címen - egy bank mögött - nem találtak senkit. Ugyanez volt a helyzet a Rákos-patak hídjai alatt, ahol máskor sok hajléktalan húzza meg magát.


Gyakran előfordul azonban az is, hogy hiába találnak rá a hajléktalanra, az nem kér a segítségből, és a szállásra sem hajlandó bemenni.


'Ha valakihez rendszeresen járunk és a bizalmába fogad, akkor sikerrel járunk, de van olyan, akivel csak 1-2 év után alakul ki olyan viszony, hogy azt mondja, elmegy velünk egy orvosi vizsgálatra' – mondta el Németh Sándor, szociális munkás.


A vasárnapi éjszaka rekord volt. A Menhely Alapítványnál ma azt mondták, hogy ennyien -  összesen 116-an – még sose telefonáltak azért, hogy figyelmeztessék őket, alvó embert láttak az utcán. Talán éppen ennek köszönhető, hogy tegnap éjszaka senki nem fagyott meg az utcákon.

 

Forrás: RTL Klub - Híradó