Karácsonyi akcióval és tematikus lemezzel (Christmas In The Heart) segíti a világ éhezőjét Bob Dylan. Az amerikai énekes karitatív programjához itthon a Menhely Alapítvány csatlakozott.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Menhely Alapítvány közleményben üdvözölte Bob Dylan karácsonyi akcióját, mely során az amerikai énekes új, tematikus albuma kiadásnak bevételéből a világ éhezőit támogatja. A világhírű előadó nem is időzíthette volna jobban jótékonysági kezdeményezését, ugyanis 2010 „A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem éve” az Európai Unióban, és a válság sújtotta világban -olvasható a levélben.

Az alapítvány csatlakozik Bob Dylan programjához, és figyelemfelkeltő karácsonyi ételosztást tart december 23-án 10-14 óra között a Boráros téri aluljáróban – ezzel is demonstrálva, hogy a szegénység mennyire jelen van a hétköznapokban, és a segítségnyújtás csak közös erővel, segítő szakemberek, önkéntesek és sorsukon változtatni kész emberek aktív részvételével hozhat eredményeket. Az alapítvány önkéntesei délelőtt 10 órától a helyszínen bográcsban főzik, déltől kínálják a karácsonyi ebédet. Az aktivisták ugyanakkor kontrasztként egy polgári ebédlőasztalt is megterítenek az ételosztás helyszínén, így figyelmeztetnek a meghatározó társadalmi különbségekre.

A program keretében a Menhely Alapítvány társszervezetek – a Fedél Nélkül utcalap, A Város Mindenkié Csoport, és a Vagyunk Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete – részvételével információs pultokat állít föl a rendezvény területén. Az akciónk egész ideje alatt Bob Dylan (Christmas In The Heart c. albumának) dalait játsszák majd.

Az ételosztás helye: Budapest IX. kerület Boráros tér aluljáró (a Borárus szobor mellett ) Időpontja: 2009. 12. 23. 10 órától ételfőzés a helyszínen kb. 12 órától 100 adag étel kiosztása Program vége 14 órakor

Forrás: OrientPress Hírügynökség