2 milliárd jut hajléktalan-ellátásra uniós forrásokból

A csütörtöktől vasárnapig tartó országos akcióban a hajléktalanokat segítő szolgálatok Budapesten és a vidéki városokban várják az önkéntesek jelentkezését. A népszámlálók kérdőíveket kapnak, amelyeken a hajléktalanok nevét és rendszeres alvóhelyét kell feltüntetni.

Forrás: RTL Klub - Híradó

 

Ma senki nem tudja, hányan élnek és hol élnek fedél nélkül ma Magyarországon. Ezért próbálja összeszámolni a hajléktalanokat a Menhely Alapítvány Budapesten és hat vidéki városban. A népszámlálást önkéntesek végzik.


A hajléktalan-ellátás fejlesztésére az idei és a jövő évben 2 milliárd forint jut uniós forrásokból, és végre nem csak a szállókra, ahová sokan nem szívesen mennek, hanem bérelhetnek nekik más szállásokat is.


„Az a fontos, hogy az ő szükségleteiknek, képességeiknek megfelelő megoldást találjunk” – mondta Vecsei Miklós, hajléktalanügyi miniszteri biztos.


A felmérés vasárnapig tart. Aki segíteni szeretne, a www.menhely.hu honlapról töltheti le a regisztrációs lapot, amit kitöltve a Dózsa György út 152-be lehet bevinni vasárnap délután.

Forrás: RTL Klub - Híradó