* A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT!  (2023.11.09. 17:50)

 MI AZ A FEDÉL NÉPkül KAMPÁNY?

Jótékonysági gyűjtés, immár a nyolcadik, melynek célja az otthontalan emberek és értük végzett munkánk támogatása. 762 FNepkul cimlap

2016 októberében a Népszabadság napilap szerkesztőségét felfüggesztették - a szó szoros értelmében „kilakoltatták” működésükből. Az egykori Szerkesztőség ezért akkor október végén a Fedél Nélkül utcalapban jelent meg: ezzel emléket állított a napilapnak, egyúttal a lapot terjesztő otthontalan embereket megélhetéshez juttatta. 

2023. október 19-én megjelent az utcalap 762. száma - ebben a lap közepén befűzött mellékletet újra a Népszabadság napilap volt szerkesztőségének tagjai írták - idén „Ég és Föld között – Móricz-Sabján Simon páratlan élete és műve" címmel. E lapszám ezúttal 4 változatban jelent meg: azonos tartalom mellett címlapjaik és a belső dupla oldal posztere más, a művész egy-egy művét mutatja be.

HOGYAN KAPHATOM MEG A LAPOT?

Pontosan úgy, amint az előző években. Az utcalapot két hétig elsősorban a fővárosban és pár vidéki helyszínen lapárusainktól lehet megvásárolni, egyúttal az emléklapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan az előző évekhez.
Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2023. október 24. és november 8. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap idei Népszabadság különkiadását. Az online küldést október 27-én, pénteken indítjuk először.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, MÁST NE ÍRJANAK, MINT AZ ALÁBBIAKAT:

- CSAK ONLINE KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - online”

Ebben az esetben az adjukössze.hu felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 1000 forint.

- POSTÁN KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - posta”

Kérjük, ne írjon egyebet, csak adományozói adatai megadásakor egy pontos emailcímet. E közlemény esetén visszajelző e-mailünkben kérünk majd pontos nevet és címet, ill. darabszámot a postázáshoz - kérjük, figyeljék levelezésüket!
A nyomtatott lap küldésére vonatkozó kérést csak a készlet (400 példány) erejéig áll módunkban teljesíteni. Postázásra november 10-ig heti 2 hétköznapon kerül sor.

Egy adományozó legfeljebb 3 nyomtatott lapot igényelhet. Ebben az esetben a kért és ajánlott adomány alsó értéke (mely tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is): egy példány esetén 1000 forint, két példány esetén 1500 forint, három példány esetén 2000 forint (ez tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is). Az 5000 forint feletti támogatások esetében mind a 4 lapváltozatot eljuttatjuk online vagy postai formában a jelzés szerint.

HOGYAN KÜLDHETEM EL A TÁMOGATÁSOMAT?

Az online, bankkártyás fizetésként működő adományozási felületünket itt találja (internet, valamint online vásárlásra alkalmas bankkártya szükséges a használatához.)

bankkartyas gomb 201711

Az adjukössze.hu oldalt a NIOK Alapítvány működteti. Ezen az oldalon sok másik jótékony munkát végző szervezet gyűjtőkampányáról olvashat a jóvoltukból.

MIT VÁRHATOK, HA ELKÜLDTEM A TÁMOGATÁST?

Az adományozásra igyekszünk 24 órán belül válaszolni, és kérjük, hogy válaszlevelünket keressék az egyéb/promóció/spam mappákban is!

Személyes adatait csak a küldés és az adományozás lebonyolítására használjuk, harmadik félnek nem adjuk át, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. Az adományozásról hivatalos adókedvezményre jogosító igazolást csak társasági adózók számára adhatunk ki.

Minden beérkező adományt teljes egészében utcalapunk, a Fedél Nélkül céljaira és munkájára fordítjuk. (Hajléktalan emberek ellátására, művészeti pályázatuk díjazására, műveik kiadására/terjesztésére, megélhetésük támogatására, munkánk járulékos költségeire, és a postai küldés költségeire.)
Az elmúlt évi lakossági adományok felhasználásáról itt írtunk. >>>

Köszönjük támogatását és a tudnivalók tudomásul vételét!

A kampánnyal kapcsolatos kérését, kérdését itt fogadjuk: levelezesmenhelyhujo

Egyúttal nagyon köszönjük a Népszabadság egykori szerkesztőségének kitartó segítő szándékát, színvonalas munkáját!
Menhely Alapítvány,
Fedél Nélkül szerkesztőség
„Mindenkinek legyen otthona!”

 

 *************

NAGYON KÖSZÖNJÜK A NAGYLELKŰ TÁMOGATÁST MINDEN ADOMÁNYOZÓNKNAK!

A 2023. november 9., csütörtökön 15:50-ig beérkezett minden támogatásra e-mailben reagáltunk (a postai küldést kérőknek is)! AKI NEM KAPOTT VOLNA E-MAILT/KÜLDEMÉNYT, KÉRJÜK, JELEZZE AZT nekünk a _levelezes kukac menhely pont hu_ e-mailcímen!

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül munkája javára eddig összegyűlt 490.000 forintot a fent megjelölt célokra használjuk fel.
Nagyon hálásak vagyunk a fedél nélkül élők iránt tanúsított szolidaritásukért! Köszönjük!

 

 

 

2022 októberében hetedik alkalommal jelentettük meg Fedél Nélkül utcalapunk Népszabadság mellékletét jótékonysági kampány keretében. A beérkezett online adományok teljes összege 857.500 Ft volt. Nagylelkű támogatóinknak és a Népszabadság volt szerkesztőségének tagjainak hála a Fedél Nélkül lap és terjesztőinek, alkotóinak munkája tovább folyhatott - hálásan köszönjük! 736 2022 koszonet fnepkul

2022. évi adataink szerint a lapterjesztésből jövedelemkiegészítéshez jutó terjesztőink száma naponta 100-140 fő. Sokan közülük csökkent munkaképességű, munkaerő-piacon hosszú ideje passzív emberek, ezért munkájuk értéke többszöröse a terjesztéssel nyert bevételüknek.

Utcalapunk, a Fedél Nélkül munkája sokrétű:

 • Klubokkal, saját rendezvényekkel szolgáljuk a terjesztőket és alkotókat, egyúttal az otthontalanság témájára érzékenyítő tevékenységet végzünk. Az újság készítésében, terjesztésének szervezésében szívesen fogadjuk az önkéntes segítséget.
 • Egész évben, folyamatosan futó művészeti pályázatot hirdettünk meg hátrányos helyzetben élő emberek számára. Az érkező alkotásokat havonta és évente zsűrizzük, díjazzuk. Rendezvényeken, felolvasóesteken, kiállításokon, kötetekben jelentetjük meg a legkiemelkedőbb munkákat, ezzel is igyekszünk a jövedelem mellett elismeréshez segíteni a pályázó alkotókat.
 • A Fedél Nélkül Könyvek a Menhely Alapítvány saját kiadású művészeti könyvsorozata, mely a legkiválóbb alkotókat emeli a közönség elé.
 • Érzékenyítő programjainkkal nemzetközi együttműködéseket szervezünk.
 • Tagjai vagyunk az Utcalapok Nemzetközi Szövetségének (INSP) is.
 • A Fedél Nélkül kiterjedt munkáját három szociális munkás, és számtalan elkötelezett önkéntes segítő végzi, a Menhely Alapítvány hozzájárulása, és a támogatók adományai teszik lehetővé.

A 2022. évben beérkezett Népszabi-adományt az alábbiakra használtuk fel:

 • lakásmegtartó támogatás: 250.000 Ft
 • Fedél Nélkül Nyári Tábor szállásköltség: 250.000 Ft
 • Művészeti Pályázatunk pénzdíjai: 298.500 Ft
 • a kampány adminisztratív költségei: 59.000 Ft

Mindösszesen: 857.500 forint

A Népszabadság volt szerkesztőségének adományát pedig a lapszám előállításának többletköltségeire költöttük.

Nagyon köszönjük a támogatást!

Elindult adománygyűjtő kampányunk az Első Kézből a Hajléktalanságról (EKH) programunk résztvevői támogatására. Célunk e programmal, hogy a benne dolgozó, saját tapasztalatukból beszélő emberek, és a velük beszélgetők is közelebb jussanak a hajléktalanság megoldásához: a megértéshez, a párbeszédhez, a szemléletük és ezzel életük átformálásához. Most azt kérjük, segítsd adományoddal azt, hogy további sokezer diákhoz eljusson a hangjuk!

Adományozói felületünket a képre kattintva találod:

fb megosztas ekh2023 vegl

A hajléktalanság társadalmunk közelről kevésbé ismert, de az egyik legtöbb előítélettel kezelt problémája. Azt valljuk, a többségi társadalom felkészítése és párbeszéd nélkül nem képzelhető el a társadalom peremére került emberek visszailleszkedése. És kik is tudhatnának többet az otthon nélküli létről, ha nem maguk az érintettek, a hajléktalanságot megtapasztalt emberek? Fontos, hogy közvetlenül tőlük tanuljunk!

A Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap terjesztői és alkotói a világ egyik leghatékonyabb érzékenyítő szolgáltatását nyújtják. Itt, az Első Kézből a Hajléktalanságról (EKH) nevű programunkban hajléktalan embereket készítünk fel arra, hogy saját történetüket megosszák másokkal. A közvetlen találkozás, az átélt tapasztalat hitelessége elementáris erővel hat a hallgatóságra és az előadókra egyaránt.

Az EKH programot annak alapítása óta az ötletadó Balog Gyula vezeti. Ő 2009-ben a Fedél Nélkül utcalap terjesztése mellett önéletrajzi novelláit is átadta vásárlóinak. Így egyik törzsvásárlójának is, egy középiskolai tanárnak, aki ennek nyomán kérte fel, beszélgessen el a diákokkal rendhagyó osztályfőnöki óra keretében, meséljen életéről, egyúttal a hajléktalanságából való kiemelkedésének küzdelmeiről. A találkozás mindkét félre nagy hatással volt: a diákok többsége elismerően jelzett vissza, míg Gyula a Fedél Nélkül szerkesztőségével közösen megalkotta az EKH programot, ami azóta további elemekkel (szituációs játék, élő könyvtár, városi séta) bővült. Az elmúlt 15 évben összesen 200 előadónk többszáz intézményben több mint 30.000 diákkal találkozott.

A programban az érintett előadók tréningeken vesznek részt, életük egy fontos része egyúttal a klub formájában élő kisközösség. Az EKH jelenlegi csapata 15 főből áll, vezetőjük koordinálásával jutnak el fővárosi és vidéki iskolákba és munkahelyekre. Fontos számukra a közösségben folyó, önbizalmat és készségeket adó tanulás is, és a programok fejlesztése, melyek az említett EKH-klubban és tréningeken valósulnak meg. Nagyon jó látni életükben azt a fontos változást, hogy a felelősséggel és jó minőségben végzett munka, és a saját történetük feldolgozása mennyi erőt ad számukra. Ez sokuknak segít abban a folyamatban, hogy egyre távolabb tudjanak lépni a hajléktalanságtól – önálló lakhatással és munkavállalással.

E programunk azonban most segítségre szorul! Ahhoz, hogy 2024-ben is újra diákok és felnőttek ezreinek tudjuk megmutatni, mit jelent a hajléktalanság igazi arca, a te támogatásodra van szükségünk!

Kérjük, segíts most támogatásoddal, hogy elérjük a program valódi céljához szükséges
1.500.000 forintot!

Támogatásodat itt küldheted el számunkra online adomány formájában.

A sok kicsi segítségével minden résztvevő egy nagy lépéssel közelebb jut a hajléktalanság megoldásához, a valódi párbeszédhez!

20.000 forint feletti adományozóink között a kampány végén 10 ajándékcsomagot is kisorsolunk (ezek tartalma dedikált könyvek ismert magyar íróktól, mozi- és állatkerti belépőjegyek, és a Fedél Nélkül-könyvsorozat darabjai).
Egyúttal, ha 150.000 forintnál nagyobb összeget adományozol, lehetőséged van ajándékunkként csapatodnak, barátaidnak megrendelni valamely szolgáltatásunkat!

Nagyon köszönjük segítséged!

 

 

 

  * A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT!  (2023.03.29. 08:30)

A PETŐFI FEDÉL NÉLKÜL KÜLÖNSZÁMRÓL petofi746 cimlap kicsi

A Fedél Nélkül 746. lapszáma a Petőfi Sándor emlékév jegyében született, a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.  A lapban a kortárs irodalom jeles képviselői emlékeznek meg a mélyszegénységből induló, s tehetsége által a XIX. század egyik legmeghatározóbb alakjává vált költőről. Juhász Anna, Nyáry Krisztián, Zoltán Áron, Nyulász Péter tanulmányai Petőfi életének alig ismert részleteibe engednek betekintést, míg tucatnyi alkotó (köztük Mezey Katalin, Ókovács Szilveszter, Skrabski Fruzsina és sokan mások) adja közre Petőfi ihlette írásait. 

A lap tartalma így kivételesen nem csak saját tehetségeinktől származik, de a mi Petőfi Sándoraink is ott vannak az oldalakon!

Olvassuk a lapot együtt örömmel!

HOGYAN KAPHATOM MEG A LAPOT?

Az utcalapot két hétig elsősorban a fővárosban és pár vidéki helyszínen lapárusainktól lehet megvásárolni, egyúttal az lapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan korábbi kampányainkhoz.

Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2023. március 13. és 28. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap Petőfi-különkiadását. Az online küldést március 16-án, csütörtökön indítjuk először.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, CSAK EZT ÍRJÁK:

- ha csak online kéri*: Adomany Fedel Nelkul - Petofi - ONLINE

*Ebben az esetben az adjukössze.hu felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 1000 forint.

- ha postázva kéri**: Adomany Fedel Nelkul - Petofi - POSTA

**Kérjük, ne írjon egyebet, csak adományozói adatai megadásakor egy pontos emailcímet. E közlemény esetén visszajelző e-mailünkben kérünk majd pontos nevet és címet, ill. darabszámot a postázáshoz - kérjük, figyeljék levelezésüket!

A nyomtatott lap küldésére vonatkozó kérést csak a készlet (1400 példány) erejéig áll módunkban teljesíteni. Postázásra március 27-ig, heti 2 hétköznapon kerül sor.
Egy adományozó legfeljebb 3 nyomtatott lapot igényelhet. Ebben az esetben a kért és ajánlott adomány alsó értéke (mely tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is): egy példány esetén 1000 forint, két példány esetén 1500 forint, három példány esetén 2000 forint (ez tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is).

HOGYAN KÜLDHETEM EL A TÁMOGATÁSOMAT?

Az online, bankkártyás fizetésként működő adományozási felületünket itt találja (internet, valamint online vásárlásra alkalmas bankkártya szükséges a használatához.)

bankkartyas gomb 201711

Az adjukössze.hu oldalt a NIOK Alapítvány működteti. Ezen az oldalon sok másik jótékony munkát végző szervezet gyűjtőkampányáról olvashat a jóvoltukból.

MIT VÁRHATOK, HA ELKÜLDTEM A TÁMOGATÁST?

Az adományozásra igyekszünk 24 órán belül válaszolni, és kérjük, hogy válaszlevelünket keressék az egyéb/promóció/spam mappákban is!

Személyes adatait csak a küldés és az adományozás lebonyolítására használjuk, harmadik félnek nem adjuk át, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. Az adományozásról hivatalos adókedvezményre jogosító igazolást csak társasági adózók számára adhatunk ki.

Minden beérkező adományt teljes egészében utcalapunk, a Fedél Nélkül céljaira és munkájára fordítjuk. Azaz hajléktalan emberek (alkotóink és terjesztőink) ellátására (pl. lakásmegtartási támogatás), művészeti pályázatuk díjazására, műveik kiadására/terjesztésére, munkavégzésük támogatására, hazai és nemzetközi feladataink járulékos költségeire, és a postai küldés költségeire.

Köszönjük támogatását és a tudnivalók tudomásul vételét!

A kampánnyal kapcsolatos kérését, kérdését itt fogadjuk: levelezesmenhelyhujo

Egyúttal nagyon köszönjük a Petőfi Irodalmi Ügynökség segítő szándékát, színvonalas munkáját!
A címlap Futaki Attila munkája.

Menhely Alapítvány,
Fedél Nélkül szerkesztőség
„Mindenkinek legyen otthona!”

 

*************

NAGYON KÖSZÖNJÜK a nagylelkű támogatást minden adományozónknak!

A 2023. március 29. (szerda)  8:30-ig beérkezett minden támogatásra e-mailben reagáltunk (a postai küldést kérőknek is)!
Aki nem kapott volna e-mailt/küldeményt, kérjük, jelezze azt nekünk a _levelezes kukac menhely pont hu_ e-mailcímen!

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül munkája javára eddig összegyűlt 348.600 forintot a fent megjelölt célokra használjuk fel.
Nagyon hálásak vagyunk a fedél nélkül élők iránt tanúsított szolidaritásukért!
Köszönjük!

 

 

2021 októberében hatodik alkalommal jelentettük meg Fedél Nélkül utcalapunk Népszabadság mellékletét jótékonysági kampány keretében. A beérkezett online adományok teljes összege 670.300 Ft volt. Nagylelkű támogatóinknak és a Népszabadság volt szerkesztőségének tagjainak hála a Fedél Nélkül lap és terjesztőinek, alkotóinak munkája tovább folyhatott - nagyon köszönjük!   710 fn kartyajaras koszi

2021. évi adataink szerint a lapterjesztésből jövedelemkiegészítéshez jutó terjesztőink száma naponta 100-130 fő. Sokan közülük csökkent munkaképességű, munkaerő-piacon hosszú ideje passzív emberek, ezért munkájuk értéke többszöröse a terjesztéssel nyert bevételüknek.

Utcalapunk, a Fedél Nélkül munkája sokrétű:

 • Klubokkal, saját rendezvényekkel szolgáljuk a terjesztőket és alkotókat, egyúttal az otthontalanság témájára érzékenyítő tevékenységet végzünk. Az újság készítésében, terjesztésének szervezésében szívesen fogadjuk az önkéntes segítséget.
 • Egész évben, folyamatosan futó művészeti pályázatot hirdettünk meg hátrányos helyzetben élő emberek számára. Az érkező alkotásokat havonta és évente zsűrizzük, díjazzuk. Rendezvényeken, felolvasóesteken, kiállításokon, kötetekben jelentetjük meg a legkiemelkedőbb munkákat, ezzel is igyekszünk a jövedelem mellett elismeréshez segíteni a pályázó alkotókat.
 • A Fedél Nélkül Könyvek a Menhely Alapítvány saját kiadású művészeti könyvsorozata, mely a legkiválóbb alkotókat emeli a közönség elé.
 • Érzékenyítő programjainkkal nemzetközi együttműködéseket szervezünk.
 • Tagjai vagyunk az Utcalapok Nemzetközi Szövetségének (INSP) is.
 • A Fedél Nélkül kiterjedt munkáját három szociális munkás, és számtalan elkötelezett önkéntes segítő végzi, a Menhely Alapítvány hozzájárulása, és a támogatók adományai teszik lehetővé.

A 2021. évben beérkezett Népszabi-adományt az alábbiakra használtuk fel:

 • nemzetközi együttműködések, képzések: 145.300 Ft
 • lakásmegtartó támogatás: 525.000 Ft

Mindösszesen: 670.300 forint

A Népszabadság volt szerkesztőségének adományát pedig a lapszám előállításának többletköltségeire költöttük.

Köszönjük a támogatást!

 

 

 * A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT!  (2022.12.21. 16:30)

 MI AZ A FEDÉL NÉPkül KAMPÁNY?

Jótékonysági gyűjtés, immár a hetedik, melynek célja az otthontalan emberek és értük végzett munkánk támogatása.  736 cimlap kicsi

2016 októberében a Népszabadság napilap szerkesztőségét felfüggesztették - a szó szoros értelmében „kilakoltatták” működésükből. Az egykori Szerkesztőség ezért akkor október végén a Fedél Nélkül utcalapban jelent meg: ezzel emléket állított a napilapnak, egyúttal a lapot terjesztő otthontalan embereket megélhetéshez juttatta.

2022. október 20-án megjelent az utcalap 736. száma - ebben a lap közepén befűzött mellékletet újra a Népszabadság napilap volt szerkesztőségének tagjai írták - idén "A tudósítás hatalom – Egy legendás műhely emlékére" címmel.


HOGYAN KAPHATOM MEG A LAPOT?

Az utcalapot két hétig elsősorban a fővárosban és pár vidéki helyszínen lapárusainktól lehet megvásárolni, egyúttal az emléklapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan az előző évekhez.
Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2022. október 24. és november 9. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap idei Népszabadság különkiadását. Az online küldést október 24-én, hétfőn indítjuk először.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, MÁST NE ÍRJANAK, MINT AZ ALÁBBIAKAT:

- CSAK ONLINE KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - online”

Ebben az esetben az adjukössze.hu felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 1000 forint.

- POSTÁN KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - posta”

Kérjük, ne írjon egyebet, csak adományozói adatai megadásakor egy pontos emailcímet. E közlemény esetén visszajelző e-mailünkben kérünk majd pontos nevet és címet, ill. darabszámot a postázáshoz - kérjük, figyeljék levelezésüket!
A nyomtatott lap küldésére vonatkozó kérést csak a készlet (még 100 példány) erejéig áll módunkban teljesíteni. Postázásra november 10-ig, heti 2 hétköznapon kerül sor.
Egy adományozó legfeljebb 3 nyomtatott lapot igényelhet. Ebben az esetben a kért és ajánlott adomány alsó értéke (mely tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is): egy példány esetén 1000 forint, két példány esetén 1500 forint, három példány esetén 2000 forint (ez tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is).


HOGYAN KÜLDHETEM EL A TÁMOGATÁSOMAT?

Az online, bankkártyás fizetésként működő adományozási felületünket itt találja (internet, valamint online vásárlásra alkalmas bankkártya szükséges a használatához.)

bankkartyas gomb 201711

Az adjukössze.hu oldalt a NIOK Alapítvány működteti. Ezen az oldalon sok másik jótékony munkát végző szervezet gyűjtőkampányáról olvashat a jóvoltukból.


MIT VÁRHATOK, HA ELKÜLDTEM A TÁMOGATÁST?

Az adományozásra igyekszünk 24 órán belül válaszolni, és kérjük, hogy válaszlevelünket keressék az egyéb/promóció/spam mappákban is!

Személyes adatait csak a küldés és az adományozás lebonyolítására használjuk, harmadik félnek nem adjuk át, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. Az adományozásról hivatalos adókedvezményre jogosító igazolást csak társasági adózók számára adhatunk ki.

Minden beérkező adományt teljes egészében utcalapunk, a Fedél Nélkül céljaira és munkájára fordítjuk. (Hajléktalan emberek ellátására, művészeti pályázatuk díjazására, műveik kiadására/terjesztésére, megélhetésük támogatására, munkánk járulékos költségeire, és a postai küldés költségeire.) Az elmúlt évi lakossági adományok felhasználásáról itt írtunk. >>>

Köszönjük támogatását és a tudnivalók tudomásul vételét!

A kampánnyal kapcsolatos kérését, kérdését itt fogadjuk: levelezesmenhelyhujo


Egyúttal nagyon köszönjük a Népszabadság egykori szerkesztőségének kitartó segítő szándékát, színvonalas munkáját!

Menhely Alapítvány,
Fedél Nélkül szerkesztőség
„Mindenkinek legyen otthona!”

 

*************

NAGYON KÖSZÖNJÜK a nagylelkű támogatást minden adományozónknak!

A 2022. december 21., szerdán16:30-ig beérkezett minden támogatásra e-mailben reagáltunk (a postai küldést kérőknek is)! AKI NEM KAPOTT VOLNA E-MAILT/KÜLDEMÉNYT, KÉRJÜK, JELEZZE AZT nekünk a _levelezes kukac menhely pont hu_ e-mailcímen!

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül munkája javára eddig összegyűlt 857.500 forintot a fent megjelölt célokra használjuk fel.
Nagyon hálásak vagyunk a fedél nélkül élők iránt tanúsított szolidaritásukért!
Köszönjük!

 

 

 *A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT! (2021.11.15.20:00)

MI AZ A FEDÉL NÉPkül KAMPÁNY?

Jótékonysági gyűjtés, sorban az hatodik, melynek célja az otthontalan emberek és értük végzett munkánk támogatása.  710cimlap kicsi

2016 októberében a Népszabadság napilap szerkesztőségét felfüggesztették - a szó szoros értelmében „kilakoltatták” működésükből. Az egykori Szerkesztőség ezért akkor október végén a Fedél Nélkül utcalapban jelent meg: ezzel emléket állított a napilapnak, egyúttal a lapot terjesztő otthontalan embereket megélhetéshez juttatta.

2021. október 21-én megjelent az utcalap 710. száma - ebben a befűzött mellékletet újra a Népszabadság napilap volt szerkesztőségének tagjai írták - az idei számban a lapjárásról, emlékezetes kártyapaklikról!

HOGYAN KAPHATOM MEG A LAPOT?

Az utcalapot két hétig elsősorban a fővárosban és pár vidéki helyszínen lapárusainktól lehet megvásárolni, egyúttal az emléklapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan az előző évekhez.
Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2021. október 22. és november 9. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap idei Népszabadság különkiadását.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, MÁST NE ÍRJANAK, MINT AZ ALÁBBIAKAT:

- CSAK ONLINE KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - online”

Ebben az esetben az adjukössze.hu felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 500 forint.