2015 óta működik Magyarországon a „La Caixa” Foundation és az ERSTE Stiftung által finanszírozott Incorpora program. Ennek célja, hogy a valamely szempontból hátrányos helyzetben élő embereket támogassuk álláskeresésükben. Feladatunk olyan munkahelyek felkutatása, ahol találkozik mind a munkáltatói, mind a munkavállalói érdek. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a fenti célcsoport számára nincs, vagy nehezen hozzáférhető a megfelelő kereseti lehetőség. A program további fontos feladata a közvetítő szerep betöltése a hajléktalan álláskeresők és a vállalatok között.

Az Incorpora itthon is hálózatként működik, a Menhely Alapítványon kívül jelenleg hat másik civil szervezet dolgozik közösen és sikeresen a kitűzött cél megvalósulásáért. Magyarországon immár több mint 700 ember e hálózat segítségével talált munkát.

Ingyenes szolgáltatásunk során átfogó folyamatot kínálunk a vállalatoknak a kiválasztástól a munkahelyi beilleszkedés támogatásáig. A munkáltatókkal tapasztalt szakemberek, úgynevezett integrációs menedzserek dolgoznak együtt, akik az érintetti csoportok: hajléktalanok, megváltozott munkaképességűek, különösen a fogyatékkal élők, nők, pályakezdő fiatalok és mélyszegénységben élők munkaerő-piaci integrációjának szakértői. Az Incorpora által biztosított felelős foglalkoztatási forma számos előnnyel jár egy munkáltató számára, és új lendületet ad a társadalmi fenntarthatósági törekvéseknek.

A programot a bő tíz évvel ezelőtti gazdasági világválság okozta munkanélküliségre válaszul vezették be Spanyolországban, azóta több tízezer vállalat és több száz civil szervezet csatlakozott hozzá, s mintegy 100 ezer munkavállalót helyezett el. A projekt Magyarországon kívül a régióban még Lengyelországban működik.

A 2020-as program megvalósítását erősen érintette a kialakult járványügyi helyzet. Természetesen a kezdeti kijárási tilalom alatt komoly nehézséget okozott a kapcsolattartás. Munkánkat azonban leginkább a megváltozott munkaerőpiac befolyásolta, hiszen a korábbi munkaerőhiányt rövid időn belül felváltotta a munkát keresők tömege. E megváltozott helyzetben a hajléktalan emberek munkavállalási esélyei is jelentősen csökkentek.

A velünk kapcsolatban álló munkáltatók tapasztalatai alapján egy meghirdetett álláshirdetésre pár órán belül akár több száz önéletrajz is érkezik. Az Incorpora hálózatában dolgozó kollégák egyik nagy feladata a munkáltatói kapcsolattartás, új munkáltatók megkeresése, valamint azok érzékenyítése a valamilyen módon megkülönböztetéssel élő munkavállalók foglalkoztatása iránt. A járvány azonban a 2020-as évben más kihívások elé állította a munkáltatók nagy részét, kevesebb időt tudtak témáinknak szentelni. Ebben a helyzetben éreztük igazán a hálózat erejét. A megsokszorozódott szakmai tudás és kapcsolati tőke segített minket ügyfeleink sikeres támogatásában.

További fontos lépés volt a program működésében, hogy a korábban csak a Práter utcai Nappali Melegedőben működő szolgáltatást „kinyitottuk” más egységeink felé is. Az álláskeresési tanácsadás keretén belül szakemberünk heti egyszer személyesen is fogadta már az érdeklődőket, álláskeresőket a Kürt utcai Nappali Centrumban. A személyes álláskeresési tanácsadás mind ügyfeleink, mind kollégánk számára nagyobb elköteleződéssel jár. Személyesen könnyebb kialakítani azt a bizalmi légkört, ami a sikeres álláskereséshez elengedhetetlenül szükséges. A jövőben tervezzük, hogy a vírushelyzet javulásával a személyes ügyfélfogadás gyakoriságát növeljük és bízunk benne, hogy ugyanezt a Vajdahunyad utcai szállónkon is el tudjuk indítani.

2020-ban összesen 157 főnek nyújtottunk álláskeresési tanácsadást, és 97 ügyfelünk helyezkedett el az Incorpora program támogatásával.
A program fő erőssége az összefogás, a közös cél, s annak elérésére szánt célzott forrástámogatás. A programról bővebben itt olvashat.