Adhat vonal

 

 

A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2017. évben befolyt telefonos és SMS adományok elszámolható összegét (61.353 forintot) teljes egészében az Alapítvány Első Kézből a Hajléktalanságról program Rendhagyó Osztályfőnöki Óráinak megszervezésére fordította.

A Menhely Alapítvány társadalmi érzékenyítő Első Kézből a Hajléktalanságról (EKH) programok személyes élményt nyújtanak az érdeklődő személyeknek, csoportoknak. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy amit, és akit megismer az ember, azzal gazdagabb lesz, a világot a maga összetettségében látja, előítéletei csökkennek. A hajléktalanság helyzete sok problémának a magva – ennek feltérképezésére vállalkozunk az EKH program keretében. A programban közösen dolgoznak szociális munkások, hajléktalanságot megtapasztalt emberek, valamint önkéntesek.

ofo kicsi

Az EKH „Rendhagyó Osztályfőnöki Órán” a diákok otthon nélküli emberekkel,élettörténetükkel ismerkedhetnek meg szituációs játék keretében. Hiszünk abban, hogy a diákok nyitott és szolidáris felnőttekké válhatnak, az órákon szereplő hajléktalanok pedig önbizalmukban,emberi méltóságukban megerősödve vállalják önmagukat, és saját sorsukat is tevékenyebben akarják jobbá tenni. 2017-ben 12 tapasztalati szakértő dolgozott a programban: 32 különböző intézményben 54 rendhagyó osztályfőnöki órán szerepeltünk, mintegy 1.500 diákot és tanárt értünk el.

Az adjukössze Adhatvonalon keresztül érkezett adományokból a program szóróanyagait készítettük el (nyomdai előállítás költsége), valamint az utazást támogattuk előadóink számára.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!

A részletes elszámolás letölthető:                                                        

  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2017.

Adhatvonal logo 42

Hajléktalan embertársainknak segítünk naponta - most e segítségnyújtásnak Ön is részese lehet. Támogassa adományával munkánkat, adjon meleget, adjon otthont a nehézségekkel küzdőknek! Együttműködve a NIOK Alapítvánnyal és a telefonszolgáltató társaságokkal tettük lehetővé, hogy telefonos hívással vagy SMS küldésével támogathassa munkánkat.

2004 februárjában hirdettük meg a Fedél Nélkül utcalap művészeti pályázatát hajléktalan emberek részére.

A meghirdetés kezdetétől 2016 végéig 3.235 pályázat keretében 9.012 pályamunkát kaptunk és 377 hajléktalan alkotó emberrel kerültünk kapcsolatba. A nyertesek pénzdíjait teljes egészében a célirányosan érkező lakossági adományokból finanszírozzuk. Évente a havi díjazott alkotások közül szakmai zsűri Év díjazottját választ, a díjat ünnepélyes keretek között a nyilvánosság bevonásával adjuk át.

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 20 hívás ára egy kategória 1-3. helyezett díjazását teszi lehetővé (Hívásonként/SMS-enként 500 Ft).

Fedél Nélkül utcalapunkhoz kapcsolódik a Rendhagyó Osztályfőnöki Órák szolgáltatása. Ennek keretében az ahhoz kedvet érző volt / jelenleg is hajléktalan emberek iskolákba látogatnak el, és saját tapasztalataikról beszélnek interaktív foglalkozás keretében, szociális munkás támogatásával. A társadalmi érzékenyítő célú programunk költségei visszatérő finanszírozási kérdést jelentenek, miután főleg iskolák a meghívók, akik szerény költségvetéssel tudják támogatni szakértőinket. E foglalkozások költségei: utazási költségek, óradíj, napi ellátás díja, eszközköltség.

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 30 hívás ára egy alkalom létrejöttét teljes ellátással teszi lehetővé.

Nappali melegedőink és utcai szociális szolgálataink finanszírozásának kiegészítése folyamatos szükség: e szolgáltatások során találkozunk először ügyfeleinkkel, alakítjuk ki a későbbi szociális munka lehetőségeinek keretét, a bizalmi viszonyt. Fontos, hogy ezen a szinten is teljes segítséget tudjunk adni: a mindennapi szükségleteket (takaró, konzerv, élelmiszerek, vitaminok, gyógyszerek, alsónemű, cipő, tisztálkodószerek, stb.) látjuk el először, ehhez használjuk infrastruktúránkat (nappali melegedő - villany, víz, gáz, telefon; járművek benzinköltsége), és vásárolunk javakat.

telefonos gomb 201711

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 60 hívás ára pl. egynapi hideg élelemmel láthatja el melegedőinkbe érkező ügyfeleinket.

Nagyon köszönjük, hogy adományozással segít!

A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2016. évben befolyt telefonos és SMS adományok összegét (62.708 forintot) teljes egészében az Alapítvány "Vajda3" intézménye lábadozó férőhelyein felépülő hajléktalan személyek egyheti étkezésére fordította.

A „Vajda 3” komplex intézményünkben több szolgáltatást nyújtunk:

  • éjjeli menedékhelyünkön egy éjszakára szóló szállást nyújtunk az arra rászorulóknak (max. 52 fő);
  • téli időszakokra kialakított lábadozó részlegünk hosszabb-rövidebb időszakra a közterületeken, szélsőséges időjárási körülményeknek kitett, leromlott állapotú fedél nélküli embereknek biztosít elhelyezést, addig, amíg önállóan képesek lesznek a továbblépésre;
  • emellett működik az idősek otthona 24 férfi számára, nappali melegedő átlagosan napi 110 vendéggel, és a csomagmegőrzőnk 827 zárható szekrénnyel.

Lábadozó, krízis részlegünkben a különböző utcai gondozó szolgálatok által fellelt fedél nélküli emberek számára biztosítunk szállást a téli hónapokban.  A hozzánk kerülő rossz egészségi állapotú férfiak egész nap a szálláson maradhatnak, számukra -térítésmentesen, pályázatok és adományok segítségével- napi háromszori étkezést, állapotuk felmérését követően egészségügyi ellátást, gyógyszereket, kötszereket biztosítunk. Szociális munkásaink segítenek irataik pótlásában, jogosultságaik érvényesítésében, és amennyiben lehetséges, családi kapcsolataik rendezésében. Szociális munkánk legfőbb célja, hogy ezek az emberek ne kerüljenek vissza az utcára.

2016 utolsó két hónapjában összesen 25 (egész éveben 82) férfit tudtunk ide befogadni, akik átlagosan 56 napot töltöttek krízisrészlegünkön.

A legfontosabb alapellátás egyike intézményeinkben az étkezés biztosítása. Sok, jövedelemmel nem rendelkező embernek nagyon fontos segítséget jelent a napi háromszori, ebédre meleg étkezés lehetősége.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért az étkezés biztosításában: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!adhatvonal 13600 kod 42

A részletes elszámolás letölthető:

  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2016.

A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2015. évben befolyt telefonos és SMS adományok összegét (36.514 Ft-ot) teljes egészében az Alapítvány "Vajda3" intézménye éjszakai szállásán pihenő és lábadozó férőhelyein felépülő hajléktalan személyek étkezésére fordította.

A „Vajda 3” komplex intézményünkben több szolgáltatást nyújtunk:

  • éjjeli menedékhelyünkön egy éjszakára szóló szállást nyújtunk az arra rászorulóknak (max. 52 fő);
  • téli időszakokra kialakított lábadozó részlegünk hosszabb-rövidebb időszakra a közterületeken, szélsőséges időjárási körülményeknek kitett, leromlott állapotú fedél nélküli embereknek biztosít elhelyezést, addig, amíg önállóan képesek lesznek a továbblépésre;
  • emellett működik az idősek otthona 24 férfi számára, nappali melegedő napi 110 vendéggel, és a csomagmegőrzőnk 827 zárható szekrénnyel.

Éjszakai szállónkon 2015-ben 301 különböző személy összesen 17.553 éjszakát töltött. Átlagos életkoruk 59 év volt. A szálló este 6 órától reggel 8 óráig tart nyitva. A pihenési lehetőség mellett egyszerű vacsorát; főzési, ételmelegítési, tisztálkodási, mosási, lehetőséget; indokolt esetben egészségügyi ellátást; alapgyógyszereket; valamint szociális információkat és szociális tanácsadást biztosítunk a nálunk éjszakázóknak.

Lábadozó, krízis részlegünkben a különböző utcai gondozó szolgálatok által fellelt fedél nélküliek számára biztosítunk szállást a téli hónapokban.  A hozzánk kerülő rossz egészségi állapotú férfiak egész nap a menhelyen maradhatnak, számukra napi háromszori étkezést, állapotuk felmérését követően egészségügyi ellátást, gyógyszereket, kötszereket biztosítunk, illetve szociális munkásaink segítenek irataik pótlásában, jogosultságaik érvényesítésében, és amennyiben lehetséges, családi kapcsolataik rendezésében. Szociális munkánk legfőbb célja, hogy ezek az emberek ne kerüljenek vissza az utcára. 2015 első négy hónapjában összesen 56 férfit tudtunk ide befogadni, akik átlagosan 7-8 hetet töltöttek krízisrészlegünkön.

A legfontosabb alapellátások egyike intézményeinkben az étkezés biztosítása, sok, jövedelemmel nem rendelkező embernek jelent egyetlen forrást a napi szerény szendvicsreggeli és vacsora lehetősége.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért az étkezés biztosításában: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!adhatvonal 13600 kod 42

A részletes elszámolás letölthető:

  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2015.

A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2014. évben befolyt adomány összegét (22.514 Ft-ot) teljes egészében a Fedél Nélkül utcalap munkája keretében 10 éve futó, hajléktalan alkotókat támogató művészeti pályázat díjazására fordította: 5 személy a havi díjátadók mértékében részesült az Adományvonalon érkezett támogatásbfedel nelkul cimlapól.

A Fedél Nélkül az első magyar nyelvű utcalap, szerzői és terjesztői is otthontalan emberek, a lap kiadója a Menhely Alapítvány.
Célunk, egyrészről hogy a velünk kapcsolatba kerülő hajléktalan emberek értelmes, hasznos tevékenységet végezhessenek; otthontalan alkotók megjelenési lehetőséghez, terjesztőink, a lap árusításából jövedelemhez jussanak. Másrészről szerepet kívánunk adni a közösségi társadalom felé nyújtott szolgáltatásoknak, fontosnak tartjuk a lap szerepét az előítéletek kezelésében, csökkentésében.

"Az alkotás értéket teremt."

Összesítésünkben:
- a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 24.025 Ft
- ebből a telefonszolgáltatók részére átadott díj: 1.511 Ft
- az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret: 0 Ft
- a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 22.514 Ft

Köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!adhatvonal 13600 kod 42

A részletes elszámolás letölthető:

  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2014.

A Menhely Alapítvány 2012 ősze óta kedvezményezettje az Adhatvonal szolgáltatásnak. Segítségével a hajléktalan embereket támogatók egyszerűen, olcsón juttathatják el szervezetünknek adományukat.

Az Adhat Vonal programban egy hívással vagy SMS küldésével 250 Ft ajánlható fel a Menhely Alapítvány javára.

A 13 600 / 42 Adhatvonalon keresztül támogathatja

  • nappali melegedőinken és utcai szolgáltainkon keresztül az utcán élőket;
  • Fedél Nélkül utcalapunk művészeti pályázatán induló hajléktalan alkotókat; és
  • Első Kézből a Hajléktalanságról programunk résztvevőit, munkáját.

Telefonon adományozni a következő módokon lehet:

Telefonhívással:
Tárcsázza a 13600-as számot, majd a hangjelzés után üsse be a 42-es melléket.

SMS küldéssel:
Küldje el SMS-ben a 13600-as számra a következőt: 42

telefonos gomb 201711

A 2012-ben útjára indított, most megújult felületen elérhető 13600 - Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti a hazai adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését, egyúttal mindennapi munkánkat is támogatja.

A programot a NIOK Alapítvány koordinálja, működtetését négy nagy hazai telekommunikációs szolgáltató, az Invitel, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország összefogása teszi lehetővé. A jogi környezetet ehhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szabályozása teremtette meg.

A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 20hajdumosogep13. évben befolyt adomány összegét (12.751 Ft-ot) teljes egészében a Kürt utcai Nappali Melegedőben használatba került Hajdu 303.4 forgótárcsás mosógép megvásárlására fordította.    

A melegedő alapvető szolgáltatásai közé tartozó mosás lehetőségei szélesedtek ezzel, a folyamatos igényt elégíti ki zsúfoltabb napokon víz- és energiatakarékos módon. A hozzánk érkező évi több tízezer, szolgáltatásunkra rászoruló ember napi higiénéjének biztosítása alapvető szükségletet elégít ki, sokan csak így tudják megoldani a tiszta ruha gondját. Az adományban részesítettek a nappali melegedő ügyfelei köréből 8-10 fő hétköznaponként, akik a mosás szolgáltatást veszik igénybe.

Összesítésünkben:
- a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 14.332 Ft
- ebből a telefonszolgáltatók részére átadott díj: 1.581 Ft
- az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret: 0 Ft
- a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 12.751 Ft

Köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkradhatvonal 13600 kod 42a is!

A részletes elszámolás letölthető:
  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2013.