E 3E programelem célja a hajléktalan élethelyzet jobb megismertetése, mélyebb megértetése, a sztereotípiák lebontása. Célcsoportunk tehát a magyar társadalom egésze, beleértve a lakosságot és döntéshozatalban dolgozó embereket egyaránt. Olyan programokat szervezünk, melyek keretében az átlagemberek hajléktalanságot megtapasztalt emberekkel találkozhatnak személyesen, az ő személyiségükön, valós élettörténetükön keresztül kapnak hiteles információkat a hajléktalansággal kapcsolatban.

Több éves tapasztalattal rendelkezünk „Rendhagyó Osztályfőnöki Óra”, „Városi Séta”, „Közösségi Ebéd”, „Élő Könyvtár” szervezésében. Programjaink tematikáját, módszereit folyamatoson fejlesztettük és tökéletesítjük a mai napig is. Módszerünk a programjainkban közreműködő hajléktalan emberek önbecsülését, önkifejezését, kommunikációját javítja, nyitottabbá válnak mások felé, reálisabbá válik az énképük, erősödik a kapcsolati hálójuk.

Meghívásra szívesen szervezünk hasonló eseményeket más szervezetek rendezvényein, illetve tartunk tájékoztatókat hajléktalan emberek és segítőik számára módszereinkkel és technikáinkkal kapcsolatban. Az a célunk és elsődleges elvünk, hogy a hajléktalan emberek minden szinten partneri, egyenrangú viszonyba kerüljenek a velük kapcsolatban álló segítőkkel, döntéshozókkal, emberekkel: hogy a hajléktalanság ne jelentsen egyben megkülönböztetést is az „átlagostól”.