Kedves Érdeklődő!

Járt már Ön Budapest utcáin? Nagy valószínűséggel igen. Gondolta volna, hogy ott egyesek otthonában jár? 
Igen, a hajléktalan emberek "otthonában", ahol a járda a padló, a közterek tárgyai mások bútora, és az ég a plafon. S ahol nem működik a fűtés, nincs igazi fürdőszoba..., ahol túlélés mindennapi feladat.

Hajléktalan városi sétáinkon szakavatott túravezetők segítségével nyerhet bepillantást e világba. A kétórás túra célja a gondolkodtatás, egyben lehetőség a beszélgetésre - célunk kreatívan megmutatni Budapestnek azt az oldalát, melyet naponta látunk, mégsem veszünk észre. A városi túra végállomása egyik intézményünk, mely önmagában is érdekesség.

Szívesen vesszük munkahelyek, baráti társaságok, iskolai csoportok jelentezését. A túrára 16 éves kortól várunk résztvevőket.
Séta indítása legalább 10 fő jelentkezése esetén várható. További részletekről kérdezzen alábbi e-mailcímünkön.

Időpontok egyeztetés alatt, előjelentkezest a varosiseta [kukac] menhely [pont] hu emailcímen várunk!
Sétáinkat a BUPAP Egyesület oldalán is meghirdetjük. www.bupap.hu

meghivo seta szines nagy vegl 0925 16 30

"Lépjen Be a Nappalimba!" - Városi séta hajléktalan szemmel címmel újra sétát szervezünk

2014. szeptember 25-én, csütörtökön 16:30 órai indulással.

A séta célja kreatívan megmutatni Budapest egy olyan oldalát, melyet naponta látunk, mégsem veszünk észre. Látjuk, de nem gondoljuk, a hajléktalan emberek otthonában járunk, hol a járda a padló, a közterek tárgyai mások bútora, és az ég a plafon. S ahol nem működik a fűtés, nincs igazi fürdőszoba..., ahol túlélés mindennapi feladat. Szakavatott túravezető segítségével nyerhetünk bepillantást e világba – a másfél órás túra célja a gondolkodtatás, egyben lehetőség a beszélgetésre. A végállomás egyik intézményünk, mely önmagában is érdekesség. A túrán korosztályi megkötés nincs.

A különleges sétára jelentkezéseket 25 főig tudunk fogadni
a _ varosiseta kukac menhely pont hu _ emailcímen. A regisztrálók számára emailben küldjük el a séta pontos kiindulópontját.

A séta ingyenes, de a sétavezető a neki felajánlott adományokat elfogadja a séta végén.

Lépjen be a Nappalimba! - Városi Séta hajléktalan szemmel sétánkkal mi is bemutatjuk egy részét a 3E programnak, melyet a Norvég Civil Támgatási Alap segítségével valósítunk meg.

norvegpiknik meghivo

Az alapról és a programokról az alábbi letölthető dokumentumokban található további információ - szeretettel ajánljuk a többi civil rendezvényt is:

  Hogyan működik a Norvég Civil Támogatási Alap?
  Gyere be! - Norvég piknik - programfüzet

2013. október 28-án tartotta bemutatkozó rendezvényét a Menhely Alapítvány „Hajléktalan Emberek Esélyegyenlőségéért” című programja. Az eseményen Kepe Róbert és Balog Gyula beszélt az „Első Kézből a Hajléktalanságról” programelemről.

Erről bővebben itt olvashat:
  Az „Első Kézből a Hajléktalanságról” programelem első bemutatkozása

E 3E programelem célja a hajléktalan élethelyzet jobb megismertetése, mélyebb megértetése, a sztereotípiák lebontása. Célcsoportunk tehát a magyar társadalom egésze, beleértve a lakosságot és döntéshozatalban dolgozó embereket egyaránt. Olyan programokat szervezünk, melyek keretében az átlagemberek hajléktalanságot megtapasztalt emberekkel találkozhatnak személyesen, az ő személyiségükön, valós élettörténetükön keresztül kapnak hiteles információkat a hajléktalansággal kapcsolatban.

Több éves tapasztalattal rendelkezünk „Rendhagyó Osztályfőnöki Óra”, „Városi Séta”, „Közösségi Ebéd”, „Élő Könyvtár” szervezésében. Programjaink tematikáját, módszereit folyamatoson fejlesztettük és tökéletesítjük a mai napig is. Módszerünk a programjainkban közreműködő hajléktalan emberek önbecsülését, önkifejezését, kommunikációját javítja, nyitottabbá válnak mások felé, reálisabbá válik az énképük, erősödik a kapcsolati hálójuk.

Meghívásra szívesen szervezünk hasonló eseményeket más szervezetek rendezvényein, illetve tartunk tájékoztatókat hajléktalan emberek és segítőik számára módszereinkkel és technikáinkkal kapcsolatban. Az a célunk és elsődleges elvünk, hogy a hajléktalan emberek minden szinten partneri, egyenrangú viszonyba kerüljenek a velük kapcsolatban álló segítőkkel, döntéshozókkal, emberekkel: hogy a hajléktalanság ne jelentsen egyben megkülönböztetést is az „átlagostól”.